Via het aartsbisdom Utrecht heeft het Ariëns-Comité op 28 juni 2019 ontvangen een enveloppe met archiefstukken uit het Ariënsproces Fama sanctitatis van 2005.

De schenker is emerituspriester Drs. Th. J de Wit


Inhoud van de enveloppe

Boek door Jan Roes, Vita Documentata Ariëns priester, Apostel van de menswaardige samenleving, Band I Vita Alphons Ariëns 1860-1928, Nijmegen 28 juli 1998, met inhoudsopgave van Vita Documentata Ariëns priester, Apostel van de menswaardige samenleving, Band II, Documenta Pionier van de katholieke arbeidersbeweging 1889-1901 en met inhoudsopgave van Vita Documentata Ariëns priester, Apostel van de menswaardige samenleving, Band III, Documenta, Profeet van de emancipatie, 1888-1928, gebonden kopie.

Boek door Jan Roes, Vita Documentata Ariëns priester, Apostel van de menswaardige samenleving, Band I Vita Alphons Ariëns 1860-1928, Nijmegen 28 juli 1998, met inhoudsopgave van Vita Documentata Ariëns priester, Apostel van de menswaardige samenleving, Band II, Documenta Pionier van de katholieke arbeidersbeweging 1889-1901 en met inhoudsopgave van Vita Documentata Ariëns priester, Apostel van de menswaardige samenleving, Band III, Documenta, Profeet van de emancipatie, 1888-1928, losbladige kopie.

Postulator E. Lohman ofm, Mgr. Dr. Alfons Ariëns. Zijn leven, zijn werk, zijn persoon, uitgegeven door het Ariëns-Comité Utrecht, Uitgeverij Lumax te Utrecht verzorgt de technische uitvoering, de broodletter is Bembo, zonder jaar, maar archief Ariëns-Comité leert 1960. Het boekje van 40 pagina’s is geïllustreerd met foto’s en eindigt met een noveengebed tot Alphons Ariëns en een gebed voor de zaligverklaring. Het imprimatur is verleend door Bernard Kardinaal Alfrink en Mgr. Constant Kramer ofm..

Postulator E. Lohman ofm, Mgr. Dr. Alfons Ariëns. Zijn leven, zijn werk, zijn persoon, uitgegeven door het Ariëns-Comité Utrecht, Uitgeverij Lumax te Utrecht verzorgt de technische uitvoering, de broodletter is Bembo, zonder jaar, maar archief Ariëns-Comité leert 1960; Ariëns-Comité Utrecht, tweede druk, zonder jaar, maar archief Ariëns-Comité leert einde 1971. Het boekje van 40 pagina’s is geïllustreerd met foto’s en eindigt met een noveengebed tot Alphons Ariëns en een gebed voor de zaligverklaring. Het imprimatur is verleend door Bernard Kardinaal Alfrink en Mgr. Constant Kramer ofm.. Het boekje is einde

1971 als nieuwjaarsgroet 1972 verzonden naar de donateurs van het Ariëns-Comité.

Onbekende auteur, De  Dienaar Gods Pastoor Alfons Ariëns, Gedachten voor een preek op of omtrent de eerste zondag van aug, Ariëns-Comité, gevouwen pamflet, vierzijdig, Utrecht, zonder jaar, vermoedelijk 1961.

Gedachtenisprentje Alfons Ariëns bid voor ons, geplastificeerd, Ariëns-Comité Utrecht, 12 februari 1959.

Vier krantenartikelen rond het Ariënsproces van 2005, waarbij Dr. Theo de Wit promotor justitiae is geweest.

  • Martin Donker, Onderzoek naar heiligheid Ariëns, Algemeen Dagblad Utrecht, maandag 2 mei 2005
  • Rechtbank voor zaligverklaring Alphons Ariëns, Tubantia Twentse Courant, 9 mei 2005 (kopie)
  • Simonis installeert rechtbank – Priester Ariëns is mijn grote voorbeeld, Stadsblad Utrecht, woensdag 11 mei 2005
  • Zaligverklaring Ariëns hangt van wonder af, en Pastoor stichtte fabriek voor ontslagen arbeiders, Stadsblad Utrecht, woensdag 28 december 2005

Benoemingsbrief van Kardinaal Simonis aan Drs Th. J. de Wit als promotor justitiae voor het proces fama sanctitatis van de dienaar Gods Alfons Ariëns dd. 1 april 2005

Een brief over openingszitting Rechtbank Fama sanctitatis, draaiboek installatie kerkelijke rechtbank Alfons Ariëns, agenda, instructie voor de getuigen over het proces Alfons Ariëns, Lijst van de getuigen, een mail over enkele getuigen, algemene vragen over Alfons Ariëns, speciale vragen van het Tribunaal aan elke getuige, en aantekeningen van Theo de Wit van de zittingen van het Kerkelijk Tribunaal gedurende 2005.

Voor ontvangst namens het Ariëns-Comité

Hub Crijns, 28 juni 2019
icon1