Nieuws

Beste mensen, goedemorgen,

Mijn naam is Hub Crijns en ik ben vice-voorzitter van het Ariëns-Comité. We zijn verheugd met de muzikale klanken van de Koninklijke Leo Harmonie, die deze gedachtenisviering muzikaal opluistert, evenals met de zang van het Ariëns Koor uit Enschede. Welcome to our English speaking friends und wilkommen an unsere Deutsche gäste.

In het inlegvel in het misboekje treft u informatie aan over wat we doen als Ariëns-Comité. Wij  openen vandaag wat we genoemd hebben als het Ariënsjaar 2018, waarin we de negentigste sterfdag van Alphons Ariëns herdenken. We organiseren diverse activiteiten, waar u nog meer van zult horen. En de naam van Ariëns zal de komende jaren in Twente vaak vallen vanwege de vernoeming van een gebouw van de Saxion hogeschool naar hem en vanwege zijn hoofdrol in een Twentse theaterproductie van 2019.

Wij vertellen u elk jaar ook over de voortgang van het proces tot zaligverklaring in Rome. We vorderen in het maken van de diverse onderdelen van dit boek, vertalen die telkens in het Italiaans en stemmen af met de postulator en relator in Rome.

Ik vraag vooral nog uw aandacht voor onze oproep tot getuigenis van devotie. Voor zowel de levende devotie tot Ariëns als bijzondere tekenen daarvan wil het Ariëns-Comité getuigenissen inzamelen. Misschien zijn er mensen die een genezing aan Ariëns’ voorspraak toeschrijven of regelmatig tot hem bidden. Misschien zijn er mensen die er vanuit hun geloof en devotie van overtuigd zijn dat er op voorspraak van Ariëns iets bijzonders is gebeurd of een gebedsverhoring heeft plaatsgevonden. Het Ariëns Comité ontvangt graag een brief, voorzien van volledige naam en contactgegevens, waarin getuigenis wordt gegeven over de devotie, het geloof, de voorspraak, de ontvangen gunst. Die brief kunt u ook aan ons mailen. U vindt onze adressen op onze site.

Ik wens ons allen een goede Ariënsgedachtenis-viering toe.  

Hub Crijns, vice-voorzitter Het Ariëns-Comité

icon1